Tussendoortjes
Het schap met tussendoortjes in de supermarkt is gigantisch en de ene koek beweert nog gezonder te zijn dan de andere reep. '100% natuurlijke ingrediënten, geen toegevoegde suikers, 10% proteïne, vezelrijk' en noem maar op. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn... 
En dat is het ook. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zal je verbazen over de hoeveelheid suiker (of zoetstoffen!) er in die repen en koeken zit. De koolhydraten en suikers zijn perfect tijdens het fietsen: je verbruikt ze meteen. Maar als je stil achter je laptop zit te werken hebben deze suikers best een grote invloed op je lichaam. 
Van snelle (en veel) suikers schiet je bloedsuikerspiegel omhoog omdat ze makkelijk te verteren en verbranden zijn. Gevolg: je wordt hierna snel moe, krijgt hoofdpijn of hebt al gauw weer zin in eten. Dat is natuurlijk niet het bedoelde effect van jou tussendoortje. 
Probeer daarom eens uit wat het jou brengt als je je voorverpakte reep vervangt door een voedzaam tussendoortje. Iets wat jou voedt en energie geeft zodat je weer door kunt tot de volgende maaltijd. Het mooiste is als het een mix heeft van eiwitten, onverzadigde vetten en koolhydraten. Een paar voorbeelden hiervan zijn:
- Volkoren cracker 100% pindakaas & banaan of humus & paprika/wortel/tomaat
- Rijstwafel met hüttenkäse en aardbei
- Bananenbrood met noten en fruit
- Kwark met havermout en fruit 
- Snoepgroente, gekookte eieren, fruit en ongezouten noten zijn ook altijd goed!