Eetwissel: wraps

Wraps: lekker Mexicaans als avondeten of gevuld met humus en groente als lunch. Tegenwoordig zijn de schappen goed gevuld met allerlei verschillende soorten wraps, maar welke kies je? 

De goedkoopste optie is de originele tortilla gemaakt van bloem. Dit maakt dat er weinig vezels in zitten en vrij veel koolhydraten. Een voedzamere keuze voor een paar cent meer is de volkoren tortilla. Deze wrap van het huismerk van AH bestaat uit 60% volkorenmeel waardoor er meer vezels, minder koolhydraten en net een beetje meer eiwitten in zitten. 

Dan heb je ook nog een meergranen variant. De naam zegt het al: het bestaat uit meerdere granen. Dit betekent alleen niet direct dat het daarom ook een voedzamere optie is. Het wordt namelijk gemaakt van verschillende soorten bloem, zoals haver, rogge, spelt én tarwe. Bloem is de gezeefde variant van meel waardoor een hoop voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Dit zorgt ervoor dat de voedingswaarden van de meergranen wrap bijna gelijk zijn als de naturel variant, alleen wordt er een veel hogere prijs voor gevraagd.