Het gaat al fout in de supermarkt
Je gaat met goede moed naar de supermarkt en je hebt besloten dat je vandaag alleen maar gezond eten koopt. Als je bij de kassa staat liggen er toch weer een hoop onnodige producten op de band, shit.. "Ik heb alweer gefaald/ ik kan ook niks, [vul andere negatieve gedachte in]. Je hebt jezelf teleurgesteld en zit in een negatieve mood waardoor je snakt naar die chips, chocola of koekjes die je net hebt gekocht. Herkenbaar? 🥲

💡Het is niet jouw schuld! Ons lichaam heeft nog dezelfde overlevingsmodus als honderden jaren terug, waarbij er periodes waren dat er weinig te eten was. Op het moment dat er eten beschikbaar was, moest er dus extra gegeten worden om vet als reserve te hebben. Je lichaam is daardoor makkelijk verleid door prikkels van het zien of ruiken van eten. 
Ook is de supermarkt er op ingericht om jou zoveel mogelijk te laten kopen: denk aan de verleidingen bij de kassa, de super grote winkelkarren die je brein ook gevuld wil zien, de handige gebundelde flessen frisdrank etc. 

Hoe kan je hier mee omgaan?
⏺ Waarschijnlijk al een bekende tip, maar ga niet met honger boodschappen doen! Hierdoor is de verleiding nóg groter om allerlei lekkers te kopen
⏺ Maak een weekmenu en een boodschappenlijstje en houd je hier aan. 
⏺ Bestel je boodschappen online en haal ze op bij een pick-up point of laat het thuis bezorgen. Dit is misschien ietsje duurder, maar als je op deze manier de verleidingen kunt weerstaan, bespaar je daar weer op.
⏺ Toch iets lekkers in huis hebben voor het geval dat er bezoek komt? Koop kleine verpakkingen en iets wat je zelf niet enorm lekker vindt. Zo kun je er zelf makkelijker vanaf blijven en is het op als de visite weer vertrokken is.
⏺Vermijdt de schappen waar jouw echte valkuilen liggen. Ik weet bijvoorbeeld zelf precies waar mijn favoriete chocola ligt en hier loop ik (bijna altijd) met een grote boog omheen.